Blog

Blog

Blog

Fedezze fel pénzügyi szakértőink legfrissebb cikkeit és tanácsait! Ismerkedjen meg a legújabb adózási tippekkel, könyvelési trendekkel és vállalkozói stratégiákkal a sikeresebb üzleti életért.

vallalkozas_szuneteletes

Egyszerűsödött a Vállalkozói tevékenység szüneteltetése

Az egyéni vállalkozók számára jelentős változások következtek be a vállalkozói tevékenység szüneteltetése terén. Az új szabályozás egyszerűbbé teszi az adózási folyamatokat a szüneteltetés idején, így könnyebben kezelhetővé válnak a pénzügyek. Lássuk, mit érdemes tudni erről a változásról!

Elolvasom »
enigma_lottonyeremeny

Hogyan kell a nyeremények után adózni?

Ugyan ki ne örülne egy váratlan játék- vagy lottónyereménynek?! Legalább egyszer mindenki biztosan elgondolkodott már rajta, mit tenne, ha egy nagyobb nyereményhez jutna. De még mielőtt fejben elköltjük a pénzt, fontos tisztában lennünk az ilyen esetekben fennálló adózási kötelezettségeinkkel is.

Elolvasom »
gepjamuado

A Gépjárműadó-fizetés új határideje

Az adózási rendszer változása mindig izgalmas időszak, tele lehetőségekkel és kihívásokkal. A változásokhoz való alkalmazkodás és azok megértése pedig kulcsfontosságú az adózók, a könyvelők és az adóhatóság számára is.

Elolvasom »
USA Magyarország adózás

Adózás a világ tükrében: Az USA-Magyarország adóegyezmény változásainak kihívásai és újdonságai 2024-ben

Manapság az egyre globalizálódó világban az adózási szabályok is szoros kötelékeket szőhetnek az egyes államok között, de fontos figyelemmel kísérni a változásokat is, hiszen az adóügyek világa dinamikusan változó. Ebben a környezetben érdekes fejlemények zajlanak az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország között.

Elolvasom »
adokedvezmeny

Az Új Adózási Rendelet: 30 Év Alatti Anyák Kedvezménye

A 2023. január 1-jével életbe lépő adózási változások között kiemelkedik a „30 év alatti anyák kedvezménye”, mely meghatároz egy új adózási kategóriát. Az új adózási rendelet rendkívül kedvező változást hoz az érintett 25-30 év közötti anyák életében, lehetővé téve számukra, hogy az anyaság terheinek könnyebben meg tudjanak felelni. Az adóalap kedvezmény azokat a nőket érinti, akik 25 évnél idősebbek, de 30 évnél fiatalabbak és gyermeket vállalnak. Cikkünkben részletezzük, hogyan érvényesíthető a kedvezmény, kik jogosultak rá, valamint, hogy ez a változtatás milyen pénzügyi előnyökkel járhat az érintettek számára.

Elolvasom »

Hogyan Neveljük Pénzügyi Tudatosságra Gyermekeinket: 5+1 Ötlet a Kezdetektől

Sok szülő azt gondolja, hogy a pénzügyi nevelés csak felnőttkorban kezdődik, de tévednek. A pénzügyi tudatosság már kis korban fontos, és nem lehet elég korán kezdeni. De vajon hogyan tehetjük ezt meg? Hogyan oktathatjuk gyermekeinknek azt az értéket, amit a pénz és a pénzügyek képviselnek? Az alábbiakban néhány ötletet osztok meg veletek arról, hogyan nevelhetjük pénzügyi tudatosságra a gyerekeinket.

Elolvasom »

A digitalizáció forradalma a könyvelésben

A digitalizáció az üzleti világ minden területét átalakította, és a könyvelés sem maradhatott ki ebből a forradalomból. A hagyományos papíralapú könyvelés lassan, de biztosan háttérbe szorul, és helyét az elektronikus pénzügyi folyamatok és szoftverek veszik át. De miért is olyan fontos a digitalizáció a könyvelésben? Ebben a cikkben megvizsgáljuk a digitalizáció előnyeit és azt, hogy miként segít a vállalkozásoknak hatékonyabban kezelni pénzügyeiket.

Elolvasom »

Hogyan válassz könyvelőt? Útmutató vállalkozóknak

A könyvelő kiválasztása nem egyszerű feladat, de kulcsfontosságú lépés a vállalkozás egészséges pénzügyi irányításában. Egy megbízható és tapasztalt könyvelő segíthet elkerülni pénzügyi buktatókat, adóproblémákat és segíthet a vállalkozás növekedésének támogatásában. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány fontos szempontot, amelyeket érdemes figyelembe venni a megfelelő könyvelő kiválasztásakor. 1. Szakmai Tapasztalat és Szakértői Ismeretek Az első és legfontosabb szempont

Elolvasom »